Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι νέες θεραπείες που κυκλοφορούν σήμερα για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Η  Εταιρεία  Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας θέλοντας να δώσει ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην υποβόσκουσα εθνική κατάθλιψη παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην θεραπευτική των συμπαγών όγκων επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να φέρει μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στον έτσι κι αλλιώς πολύπαθο πληθυσμό των Ελλήνων καρκινοπαθών και των θεραπευτών τους.
Ταυτόχρονα, με  στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο της θεραπευτικής του καρκίνου που  τελευταία κατακλύζεται από «θαυματουργές» θεραπείες κάθε τύπου και προέλευσης, παράλληλα με  το συνέδριο παρουσιάζει με επιστημονική και αναμφισβήτητη τεκμηρίωση και σοβαρότητα, μερικές από τις  νέες θεραπείες οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί ή βρίσκονται υπό έγκριση από τον FDA και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ),  και αναμένεται να κυκλοφορήσουν άμεσα στην Ελλάδα.

Παρατίθεται αναλυτικός  πίνακας με τις  νέες θεραπείες.

Cabazitaxel: ενδείκνυται στη θεραπεία ασθενών με ορμονοάντοχο μεταστατικό καρκίνο του προστάτη (mHRPC) που έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία με ένα θεραπευτικό σχήμα που περιείχε ντοσεταξέλη. Έχει λάβει Έγκριση FDA και Έγκριση ΕΜΑ.

Crizotinib: ενδείκνυται στη θεραπεία για ασθενείς με προχωρημένο και/ ή μεταστατικό Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο του Πνεύμονα οι οποίοι φέρουν μία μετάλλαξη στο γονίδιο της κινάσης του αναπλαστικού λεμφώματος (ALK). Έχει λάβει Έγκριση FDA και αναμένεται να λάβει  Έγκριση ΕΜΑ.

Denosumab: ενδείκνυται στη πρόληψη των σκελετικών συμβαμάτων σε ενήλικες με οστικές μεταστάσεις από συμπαγείς όγκους. Έχει λάβει Έγκριση FDA και Έγκριση ΕΜΑ.

Everolimus: ενδείκνυται στη θεραπεία σε συνδυασμό με ορμονοθεραπεία σε γυναίκες με ER+HER2- καρκίνο του μαστού προχωρημένου σταδίου. Αναμένεται να λάβει Έγκριση FDA και Έγκριση ΕΜΑ.

Ipilimumab: ενδείκνυται στη θεραπεία του προχωρημένου (μη χειρουργήσιμου ή μεταστατικού) μελανώματος σε ενηλίκους που έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία. Έχει λάβει Έγκριση FDA και Έγκριση ΕΜΑ.

Vemurafenib: ενδείκνυται στη θεραπεία ασθενών, που βρέθηκαν θετικοί για τη μετάλλαξη BRAF V600.  Έχει λάβει Έγκριση FDA και Έγκριση ΕΜΑ.

Οξική Αμπιρατερόνη: ενδείκνυται στη θεραπεία σε συνδυασμό με πρεδνιζόνη ή πρεδνιζολόνη για τη θεραπεία του μεταστατικού ανθεκτικού στον ευνουχισμό καρκίνο του προστάτη σε ενήλικες άνδρες των οποίων η νόσος έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια ή μετά από θεραπεία με χημειοθεραπευτικό σχήμα που περιέχει δοσεταξέλη.  Έχει λάβει Έγκριση FDA και Έγκριση ΕΜΑ.

Αναδημοσίευση: http://www.ygeianews.gr/section/neoplasies/content/oi-nees-therapeies-pou-kukloforoun-simera-gia-tin-antimetopisi-tou-karkin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails