Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Αρχής γενομένης από σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα ομάδα αναρτήσεων που θα αφορά στην παρουσίαση βιβλίων που ενδιαφέρουν τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες ελληνικά και ξενόγλωσσα και πιστεύουμε ότι αξίζει να τα έχετε στην βιβλιοθήκη σας.. Administrator
-----------------------------------------------------------------------------


Μερκούρης, Α. (2008).  Μεθοδολογία Νοσηλευτικής Έρευνας. Αθήνα: Εκδόσεις Έλλην

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται πρωτίστως σε νοσηλευτές, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους επαγγελματίες υγείας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το εισαγωγικό μάθημα της μεθοδολογίας της έρευνας ή ως βασική πηγή πληροφοριών για τον κλινικό νοσηλευτή ή τον επαγγελματία υγείας. Το βιβλίο διαιρείται σε έξι κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει τους βασικούς ορισμούς, το σκοπό και τα είδη της νοσηλευτικής έρευνας, μια σύντομη περιγραφή της ερευνητικής διαδικασίας και την ιστορία της νοσηλευτικής έρευνας . Τα επόμενα πέντε κεφάλαια ακολουθούν την εξέλιξη της ερευνητικής διαδικασίας: α) Εννοιολογική Φάση β) Φάση Σχεδιασμού-Προγραμματισμού γ) Εμπειρική Φάση, δ) Αναλυτική Φάση, ε) Φάση Διάχυσης.


Ημ. Έκδοσης
2008
ISBN
978-960-697-005-4
Γλώσσα
Ελληνικά
Ελληνική Έκδοση
Σελίδες
263
Διαστάσεις
17 x 24
Χρώμα
2χρωμο
Εξώφυλλο
Σκληρό

 
Μερκούρης, Α. (2008).  Διοίκηση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών. Αθήνα: Εκδόσεις Έλλην


Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές, νοσηλευτές και γενικότερα σε επαγγελμα­τίες υγείας και έχει ως κύριο σκοπό την εισαγωγή τους στην επιστήμη και την τέχνη της διοίκησης των νοσηλευτικών υπηρεσιών. Το βιβλίο διαιρείται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος εστιάζει στη δομή και στα χαρα­κτηριστικά των οργανώσεων, καθώς και στους παράγοντες που τις επηρεάζουν. Το δεύ­τερο μέρος επικεντρώνεται στη συμπεριφορά ατόμων και ομάδων, καθώς και σε προ­βλήματα που προκύπτουν στην οργάνωση από τη συμπεριφορά αυτή. Τέλος, το τρίτο μέρος περιλαμβάνει σύγχρονα θέματα διοίκησης σε σχέση με την ποιότητα στον χώρο της υγείας.


Ημ. Έκδοσης
2008



ISBN 978-960-697-010-8
Σελίδες 430
Διαστάσεις 17 x 24 - Εξώφυλλο Σκληρό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails